Média

TV- és rádióinterjúk

TV interjúk

Ahol szakértőként szólalok meg
Fókusz, RTL Klub

Vallás, pszichológia és spiritualitás a mai korban

A Fókusz című műsor 17 perces összeállítása. Miként változik a magyar emberek lelki élete és vallásossága? Miért csökken a templomba járás, és miért nő a pszichológushoz járás? A műsorban megszólal Gánti Bence pszichológus, Gégény István és Wilheim Péter pap, valamint hallhatjuk Ferenc Pápa véleményét, és a KHS adatait.

Fókusz, RTL Klub

Az Everness Fesztivál lelkisége

A Fókusz című műsor 10 perces riportja az Everness Fesztivált látogatja meg. Bence az Everness lelkiségéről és a szó jelentéséről mesél.

Fókusz, RTL Klub

A halálközeli élmények téma és Dr. Moody az IEC integrál konferencián

A Fókusz című műsor 10 perces összeállítása a sokakat érdeklő halálközeli, misztikus élmények bemutatása kapcsán hírt adott az IEC, Integral European Conference rendezvényről.

Fókusz, RTL Klub

A barlangban rekedt thai gyerekek lelkiállapota

A Fókusz című műsor 10 perces összeállítása a Thaiföldön, 2018 nyarán, egy vízzel elárasztott barlangban rekedt gyerekek helyzetét mutatja be. A műsorban szakértőként megszólalnak mentőbúvárok és Gánti bence klinikai szakpszichológus.

Mokka, TV2

Világhódító útra indult az integrál szemléletű pszichológia

Mi ez az új szemlélet Magyarországon, amely a mélyebb együtérzést és tolereanciát hírdeti pszichológiai alapokon? A riportban az Integral European Conference-t is említjuk, melyet Magyarországon rednezünk meg. Az integrál szemléletet tanulmányozták és publikusan említik ismert emberek is, mint Bill Clinton, Tony Blair, Alisson Morissette és a Mátrixot megalkotó Watchowsky testvérek. 

Ma reggel, M1​

Riportfilm Gánti Bencével a transzlégzésről

A stressztől a megnyugvásig címmel készített az M1 kisriportfilmet Gánti Bencével a transzlégzés módszeréről. A felvétel a linken 1ó:30p:30mp-nél indul.

MotiMedia

Interjú Gánti Bencével a Találkozás önmagunkkal c. könyv társszerzőjével

Ezen a felvételen Szabó Péter ismert motivációs tréner interjút készít Gánti Bencével, a Találkozás önmagunkkal: egyszerű kérdések nehéz válaszok c. könyv társszerzőjével.

Rádióinterjúk

Ahol meghívott vendégként szólalok meg
Kossuth Rádió - Gondolatjel

Beszélgetés Ken Wilber ‘Áldás és Állhatatosság’ című könyvéről és az integrál pszichológiáról.

Győrffy Miklós szerkesztő műsorában beszélget Gánti Bence és Túróczi Attila a Gondolatjel című kulturális műsorban. Interjúvol Bihari Ágnes. A transzperszonális pszichológiáról, a hazai helyzetről, az integrál gondolkodásmódról, Ken Wilberről, az újonnan megjelent Áldás és Állhatatosság c. könyve kapcsán.

Klub Rádió - Klubdélelőtt​

Az integrál szemlélet társadalmi vonatkozásai

A klubdélelőtt c. műsorban beszélget Kun Zsuzsa Gánti Bencével az integrál szemlélet társadalmi vonatkozásairól.

Jazzy Rádió - Jazzy Randevú

Párkapcsolatok és integrál szemlélet

A Jazzy Randevú című műsorban beszélget H.Varga Mariann Gánti Bencével a párkapcsolatokról, pszichológiáról, a lélek működéséről és a meditációról. Hogyan lehet játszmentesen beszélni a többiekkel, mik történnek a kapcsolatokban?

Jazzy Rádió - Dr. Jazzy

Buddhizmus – Pszichológia – Terápia – Gyerek – Felnőtt

A Dr.Jazzy c. műsorában H. Varga Mariann vendége volt Gánti Bence klinikai szakpszichológus, az Integrál Akadémia alapítója és a Buddhizmus c. könyv írója. A buddhizmus öngyógyító technikái, a meditáció helyes gyakorlása és valós élményei, a felnőtt és a gyermek buddhista gyakorlók sajátosságai, az idő érzékelése és a lélek fogalma. Felvételről itt hallgathatod meg!

Sláger Rádió

Beszélgetés az integrálról, Gánti Bencéről és arról miért van szükség erre a világban

Miért mondható, hogy akkora fordulat ma a világ gondolkodásában a wilberi integrál pszichológia megjelenése, mint 120 éve Freud megjelenése volt? Hogyan kapcsolhatóak össze a nyugati és keleti ismeretek? Hogyan képzeli el a kozmoszt és az embert? Hogyan született meg Bencében az érdeklődés és az elköteleződés eziránt?

Trend FM

Cégvezetőknek az integrál szemléletről

A Trend Fm gazdasági rádió “Cégvezető” című adásában beszélget Gánti Bencével Papp Zoltán műsorvezető, közgazdász, az Integrál Akadémia végzett hallgatója. A beszélgetésben azt járják körül, hogy milyen új megközelítést hoz az integrál pszichológia a szervezetfejlesztésben és a cégvezetésben.

Radio Q - Szintézis

Miért jött létre az Integrál Akadémia és mi a szerepe hazánkban?

Mondható-e, hogy az Integrál Akadémia egy beavató iskola? Aki itt végez, mivel foglalkozhat? Miben hasonlít és miben más az állami pszichológia szak és mentálhigiénés szak képzéseihez képest? Hogy épül fel ez a képzés és miért jött létre? A “Szintézis, spiritualitás igényeseknek” című műsorban beszélget adventkor Kiss J. Zsolt műsorvezető, az Integrál Akadémia egyik tanára Gánti Bencével az Integrál Akadémia küldetéséről, szerepéről.

Új Egyenlőség Társadalmi Podcast

Integrál szemlélet – a fejlődés egy lehetséges értelmezése

A Zöld Egyenlőség podcastjaiban egy olyan társadalmi átmenetről beszélgetünk, amely feltételezi az emberiség és a társadalmak fejlődésének képességét. Az integrál szemlélet egy lehetséges narratíva a fejlődésről, amely segíthet abban, hogy megértsük a világban meglévő kultúrák, társadalmi berendezkedések, és legfőképpen az emberek különbözőségeit. Köves Alexandra ebben az adásban Gánti Bence pszichológussal, az Integrál Akadémia alapítójával az integrál szemléletről beszélget.

Rádió Extrém

Beszélgetés a transzperszonális pszichológiáról Gánti Bencével

Mi a hagyományos és a transzperszonális pszichológia? Az Én és azon túl. Betegség, gyógyulás, gyógyítás átértelmezése. Transzállapotok. Mi az a transz? A kontroll kérdése. A Felsőbb Én. A transzállapot ismertetőjelei. Testi és tudati változások. A transzok célja. Személyes tapasztalataim, élményeim. Az érzékszervek kitágulása. Nirvána. Miért jönnek ma az emberek transzmeditációra? A belső csend, a jóga, a meditáció és a test feletti uralom. Dobolás, világzenék, mantrák hatásmechanizmusa és szövege. A mantrák szövege és megértése. Félelem a kontroll elengedésétől a transzban.

Buddha FM, 2015

A buddhizmusról integrál szemlélettel

Gánti Bence pszichológussal beszélget Jakab Gábor az Everness Fesztiválon. 

Elég-e a nyugati embernek a keleti tanok ismerete? Szükség van-e a pszichológiára ma, amikor a meditáció is elérhető? Noha jogosan nagyra tartjuk szellemileg a keletet, van-e lélektanilag olyan, amit a nyugat tud jobban és esetleg a kelet gyengébb benne? Lehet, hogy ma nem csak a nyugatnak kell integrálnia a keletet, hanem a keletnek is a nyugatot? Időszerű egy olyan globális, integrál gondolkodás, ahol mindenki tanulhat mindenkitől, és a kultúrák tudásai összekapcsolódnak.

Buddha FM, 2020

Beszélgetés Gánti Bencével egy minden hagyományt integráló szemléletről

Bencét kérdezi Bende Zsuzsanna a Buddha FM műsorában az integrál szemléletű buddhista felfogásról. A legmélyebb és a legvégső kérdés az, hogy “ki vagyok én”? Erre az adekvát válasz a megvilágosodás. Akkor ugyanis megtapasztalja az ember az eredeti önvalóját. Addig pedig minden válasza erre a kérdésre átmeneti marad. Akkor is, ha elhiszi és beleéli magát.

Buddha FM, 2021/1

Beszélgetés Gánti Bencével “A Buddhizmus” című könyvéről

Bencét kérdezi Bende Zsuzsanna a Buddha FM műsorában a Buddhizmus című könyvéről. Egy hiánypótló könyv, amely a buddhizmus egészére rálátást és módszeres áttekintést ad, nem csupán egy irányzatból szól, ahogy a legtöbb kapható könyv a piacon. Hiánypótló a vipassana hagyományok ismertetésében is, felsorakoztatva a tibeti és zen irányzatok mellé.

Rádió Café

Beszélgetés az Enneagramról Somával és Bencével

Soma Mamagésa és Való Gábor beszélget Gánti Bencével az enneagram személyiségtípustan rendszeréről, amely 9 típust ír le: a Tökéletességre törekvő, a Segítő, a Perfekcionista, a Művész, a Szakértő, a Kétkedő, a Rajongó, a Kihívó, a Béketeremtő. Hogyan ismerhetjük fel őket, és melyik vagyunk mi?

Rádió Café

A nők spiritualitása (1. rész)

Brigitte Wingelmayr szúfi hátterű spirituális tanító és vendéglátója Gánti Bence beszélget a női spiritualitásról Pilis Konrád műsorvezetővel.

Rádió Bézs

Az integrál szemlélet a gyógyításban

Kertész Éva beszélget Gánti Bencével. Összeférhet-e a tudomány és a spiritualitás, a szellem és a lélek, a nyugati és a keleti gondolkodás? Lehet-e a valóban globális szemlélet egy új világszemlélet alapja? És hogy jön mindez a gyógyításhoz? Ma ezekről a kérdésekről beszélgetünk Gánti Bence integrál szemléletű pszichológussal, az Integrál Akadémia alapító elnökével.

Rádió Café

A nők spiritualitása (2. rész)

Brigitte Wingelmayr szúfi hátterű spirituális tanító és vendéglátója Gánti Bence beszélget a női spiritualitásról Pilis Konrád műsorvezetővel.