TK Gyakorló Csoport

Érdekelhet téged a TK gyakorlás, hogy ügyesen menjenek a technikák?

Az ip második évében elkezdenek beélesedni a terápiás kommunikációs gyakorlatok, és egyre több technikát tanulunk, ami egymásra épül. Talán te is azt érzed, hogy jó lenne begyakorolni ezeket a módszereket a TK napok mellett külön alkalmakon is. Én pedig elhivatott késztetést érzek, hogy ezt megsegítsem és tényleg megtaníthassam számodra mindezt! 

Ha úgy érzed, hogy tetszik a TK, és emberekkel szeretnél dolgozni, akár mint integrál tanácsadó, kliensezni, akár csoportokat vezetni majd, akár céges vezetőként jól bánni az embereiddel, mindenképpen ajánlom, hogy tanuld meg jól a TK-t! 

Ehhez ajánlok most a számodra egy kiemelt, 6 alkalmas TK gyakorló csoportot ebben a félévben!

Ez egy exkluzív ajánlat: vagyis csak a ti osztályotok tagjai kapnak meghívást erre! 

Emiatt a tréning rövid és ütős: 6 akalom fókuszált és tiszta gyakorlás, egy szinten lévő csoporttagokkal, akik ugyanazt tanuljátok, és már össze vagytok szokva. Minden szakasz 6 alkalmas, egyszerre egy szakaszra köteleződünk el. Négy ilyen szakasz van, egy 6 alkalmas szakasz egy félév. 

 

Miért érdemes velem
gyakorolnod?

A TK tréning megalkotójával tudsz gyakorolni és pontosítani 

Jómagam alkottam meg a két éves TK tréninget, amit az ipén tanítunk, amikor már nem tudtam időben megoldani, hogy az ipén ezt tanítsam. Ekkor képeztem ki az akkor járt volt ipésekből azon TK tanárokat, akik most tanítanak. A gyakorlókon viszont tudok segíteni megérteni minden részletet és begyakorolni a módszereket.

Sok év tapasztalat a kliensekkel való munkában

Magam is ezeket a módszereket alkalmazom az egyénizésben, amit a szisztematikusan felépített TK tréningen adunk át lépésről lépsére. Közel húsz éve alkalmazom ezeket és további elemeket egyéni és csoport terapeutaként. 


Mind a kliensezési tapasztalat miatt, mind amiatt, hogy megalkottam a TK tréninget az Integrál Akadémiára, jól ismerem a részleteit, a technikai hogyanjait, és az átadási módját. 

Szükség van rád!

Én, aki kapcsolatban állok az egész közösséggel és a kiment integrál tanácsadókkal, azt látom mindenütt, hogy nagy kereslet van az INTA-t végzett integrál tanácsadókra Budapesten, vidéken és külföldön is. Az ipé harmadik évében sokaknak megvan az első kliense, van akinek három is, noha egyet kérünk az ipére. Aki folytatja az ipé után, annak gyorsan növekszik a kliensek száma, és 1-2 éven belül teltházassá válik, várólistát indít. Tovább próbál küldeni integrál tanácsadókhoz, akik szintén teltházasak. Ezért ha ezt akarod csinálni ipé után, akkor be fogsz futni. 

Vannak akik kerülik a pszichológusokat és integrál tanácsadót keresnek, mások pedig pszichológusoktól mennek át integrál tanácsadókhoz. Tudd, hogy önmagában értékes az itteni végzettséged és kereslet lesz rád. 

Nagy az igény tehát sok új integrál tanácsadóra, rád is szükség van! Ha pedig egy főállás mellett szeretnél néhány klienst, akkor annyi lesz, amennyit szeretnél és amennyit engedsz lenni. Ha pedig nem egyénizni akarsz majd, hanem a munkaterületeden emberekkel jobban bánni, akkor ott is szükség van arra, hogy legyen egy ember aki új, jobb, más módon van jelen és alakítja a helyzeteket. 

Bármelyik is vagy, a célom, hogy profivá válj!

Nem elég, ha összejársz gyakorolni a csoporttársaiddal?

Ha nincs vezető, és pusztán egymás között gyakoroltok, akkor lehet, hogy nem fogjátok észrevenni a kijavítandó hibákat, a részleteket, amiben az „ördög rejlik”. Általában a finomságokban és részletekben van a profizmus, és a kezdő szem azokat sokszor még nem látja, mert az első expozíció után nagyjából, nagyvonalakban látja a dolgokat. Az ismételt gyakorlás a trénerrel – ez műveli ki a finomságokat, a precíziót, azt amitől igazán “az”. A gyakorlások során felmerülnek magvas kérdések, és a gyakorlatokban rejlő elvek ismételt és kiegészített átvevésétől pontosodik és összeáll a kép.  

Emellett, ha egymás között is gyakoroltok, és  szerveztek magatoknak gyakorlót az is jó, csak ne cseréljétek fel ezt azzal, azt javaslom. Tehát érdemes eljárnotok ezen alkalmakra mint fővonal, és ha marad időtök, akkor mellé szervezni szorgos kis gyakorló együttléteket is. Természetesen szabadok vagytok csak egymás között is gyakorolni, a részemről mindez javaslat és lehetőség adás.

A gyakorló alkalmak 4 szakasza és tematikája

Ha a másodikat kijártátok és a TK gyakorló csoport folytatni szeretné, akkor harmadikban megyünk tovább. Ez esetben végigkíséri az ipés TK képződésedet ez a professzionális gyakorló csoport IP2 és IP3-ban. A gyakorlatban eddig minden TK gyakorló csoport ezt kérte, és végigmentünk a két éven át. Alább áttekintheted az összes szakasz tematikáját, melyek az ipé féléveket követik. Noha a tematika sztenderd, az alábbi szakaszolást módosíthatom, az aktuális körülményekhez igazítva. Ilyen lehet, hogy egy adott csoporttal mikor kezdünk, mennyi naptári időnk van, hogyan haladunk menet közben, és mire érdemes hangsúlyt fektetnünk azon csoportban. 

A nyilakra kattintva tudod lenyitni az adott szakasz témáit!

IP2

Gyakorlottá válsz a másik testi jelzéseinek olvasásában: a fiziológia figyelésében, a testbeszéd értésében.

Ellenállhatatlan rapportépítési készségeid fejlődnek ki: összehangolódás, bizalomépítés, oldódás, megkönnyebbülés, ice breaking. A másik igent mond rád és bizalmat szavaz neked. 

A csendtartás kigyakorlása: befogadó hallgatásod tökéletessé válik, a megfelelő mennyiség eltalálása.    

A megerősítő követést rutinná alakítod: a hümmögés, aházás, „wow”-zás és egyéb követő hangzók természetessé tétele, és elkülönítése az amatőrökre jellemző csendes meghallgatástól, bólogatástól. 

Profi feltáró kérdezővé válsz: a zárt kérdésekről átszoksz a nyitott kérdésekre, amit normálisan, öntudatlanul használsz. Kapunyitogató lesz veled beszélgetni, megered a kliens nyelve. 

A nonverbális tükrözések mesterévé válsz: az ülésmód és a tér kezelése, az együttlét alaphangulatának beállítása. A test tükrözése a testtartás és mozgás tükrözése rejtett paraméterei és technikái. A hang és a beszéd küszöb alatti utánzása, az auditív tükrözésben való rutinszerzés. 

A verbális tükrözések mesterévé válsz 

  1. A mormoring: csak azt a néhány szót találod meg, amik bemélyítik a feltárulkozást. Egy 30 szavas mondatból melyik az az 1 szó, amit visszamondjak? 
  2. Az összefoglaló tükrözés: egyik legfontosabb képesség, nagyobb egységek végihallgatásából sűrített szó szerinti visszaadás, a reflektív kapcsolat alapja.

Megszerzed a hipotézis belevivés és az értelmezés készségeit: mindenki sokat értelmez, a pszichológusok zöme is, le kell szokni róla. Átszokni a ritka, de ütős értelmezésre, mint hipotézis belevivés sok rapport között, így átmegy az ellenállás falain.

A szókratészi kérdezésben gyakorlottá válsz:  nem kimondod, hanem nyitott, terelő kérdésekkel elgondolkodtatva, vele mondatod ki. 

 

A Tiszta Kommunikációban jártassá válsz, szupereszközt kapsz a kezedbe: az ipén nem tanított további, mindösszesen 21 pontot megtanulod tőlem, részletesen megértjük és lépésekre bontva begyakoroljuk. Külön figyelmet szentelünk a negatív hipnózisok és önhipnózisok felismerésére, és átfordítására pozitívba. Az emailekben és chaten menő dinamikákból és játszmákból való kijövetel, szociális jóga, w6 a kommunikációban. Az élő beszélgetésben is képessé válsz átfordítani a klienst és általában más embereket. Az egó védekezéseket hatástalanítod, a kliensnek perceken belül tisztulnak a dolgok, megkönnyebbülés, oldódás, felszabadulás, béke. 

Megtanulsz dolgozni az érzelmekkel: az érzelmek ismerete, felismerése és kihozása. Függetlenül attól, mit mond a kliens, te meglátod és felismered az érzését és ebben segíted őt is.

IP3

A kliensezés ismereteit elmélyíted: mit csinálunk az első interjún, és hogyan vezetjük le azt? Milyen szerződést kötünk? Milyen egy több üléses folyamat? Gyakori szupervíziós kérdések a kliensezés során, amelyek bejönnek a TK gyakorlókra is. 

 

A belső képi munkát megérted: hogyan működik és hogy csináljuk?  Mi kell technikailag a katarzisig jutáshoz?                                                                                                                                

 

A konkretizálás nagyon pontos kigyakorlása: ez a belépő minden további technika sikeréhez! Sok gyakorlás, bemutatók, példa. Konkrét példa kérése. Konkrét emlék hozása. Több témából hogyan válasszuk ki a legfontosabbat? Ha több embert említ, hogy lesz belőle egy fő? Ha több kép van, hogyan válasszuk ki melyikbe megyünk bele? Ha belemegyünk és több elágazás van, hogyan döntsük el melyiken menjünk tovább? Hogyan fogjuk meg az intellektualizáló, sokat beszélő klienst?

 

A vakogás pontos megértése és részletes kigyakorlása: ez a másik kulcs, az egész harmadik év lényege a konkretizálással együtt! A modalitások és szubmodalitások lekérdezésének készségei. Átadom az általam használt, bevált csomagot, szubmodalitás fajtákat és tipikus bevált mondatokat. Hol az arány a már elég részletes, de nem túl sok között? Hányszor ismételjük meg a vakogást? Mivel kezdjek, milyen sorrendben lépkedjek a modalitásokkal? A kihagyhatatlan három kötőszó használata. Gyakori hibák, például az “És mit éreztél?” kérdés csapdája és jobb megoldások. 

 

Az átlélegeztetés kigyakorlása: az érzelmek megélése, a katarzis, az érzelmi görbe, és  az érzelmi munka három kimenetele. A lélegzés beállítása, kezdő, menet közbeni és lezáró mondatok, átadom az általam használt bevált mondatokat. A fiziológia követése, a vakogás ismétlése majd csendbeállítás. A mi történik most kérdés, a kimondatások. Mi van, ha több élmény is eszébe jut közben, meddig menjek el, hol állítsam meg a folyamatot?

 

A pozitív élményekbe, állapotokba és emlékekbe való belemenés, katartikus szintig.  Erőforrások, töltődés: a jó állapotok felhozása a tudatba és felerősítése, a teljesség megélése és a töltődés. 

 

A kliens tudata miért folyik kellemes vagy kellemetlen irányokba és hogyan kövessük ezt a flow szerint: a belső folyamat még mélyebb megértése és navigálása. Ez a tudás a csoportvezetés 2-4 szintjein is kell majd, ha nálam tanulsz. 

 

A félelmekkel való munka, a félelem megélése és feloldása, a „Fessük az ördögöt a falra!” paradox technikával: a normál ember nyugtat, csitít és “ne félj!”-t mond, amivel visszafojtja, és nem megoldja. A szakember átviszi rajta, és feloldódást ad a félelemből. Előtte a saját, kliens félelmétől való félelmét kell legyőznie. 

                      

A pozitív agyprogramozás, a megerősítő mondatok és a valóban működő imák technológiái: azt érsz el, amit akarsz, az agyprogramozás pontos technológiája. Mikor működnek és mikor nem működnek a megerősítő mondatok? Kihozzuk a potenciált, önmegvalósítási célokká alakítjuk. Hogyan formálhatók a panaszok is pozitív célokká? A tudati teremtés, és a működő ima kulcsa.   

A negatív múltbéli emlékek átírása és feloldása, modalitásváltoztatás és modalitástranszfer: múltbéli emlékek felhozatala, oldása, átírása az agyi élményleképezés ismereteinek felhasználásával. A modalitások átváltoztatása és a pozitív emlélek szubmodalitásainak áthozatala a negatív emlékekre. A képzetlenségből fakadó fontos hibák megismerése és meghaladása, a valódi terapeutává válás olyan kulcsai, amin múlik, hogy valaki tényleg lelki gyógyító lesz-e.

 

A Belső Gyógyító Technika megértése és begyakorlása: egy konkretizált jelen problémából szisztematikusn végigélve korregressziós módszerrel több korábbi emléket a coex emlékláncon, az élet legelső emlékéig. Alapsérelmek, alapfixációk oldása. A legmélyebb szükséglet feltárása,  a belső gyógyító erő felhasználása, az egész emléklánc átírása, a jelen probléma átfordítása pozitív megoldássá. 

 

A kapcsolatrendezés és kapcsolattisztázás ismeretei és technikái 1: 

AZ ÁLTALÁNOS FOLYAMAT ÜLÉSEK SOROZATÁN ÁT

Mennyi ideig tart egy kapcsolat megdolgozása és mik a lépései, amin mindenkinek át kell mennie? Hogyan történik mindez, és mit csináljunk a többalkalmas ülések sorozatában? Anyamegdolgozás, apamegdolgozás, szerelmek, házastársak, elhunytak megdolgozása. Régi sérelmek feloldása és meghaladása. 

A feltétel nélküli szeretet feltételei. 

 

A kapcsolatrendezés és kapcsolattisztázás ismeretei és technikái 2: 

A KONKRÉT FOLYAMAT, EGY ÜLÉSBEN: 4 OSZLOP TECHNIKA 

Legyél képes átbeszélni és átbeszéltetni a konfliktusokat w6 on, hagyd abba a kis b szorongó elkerülést. A konfliktus feloldható és megható kapcsolódás és igazságélménnyé alakítható, de csak ha ismered a pontos hogyanját! Anélkül intellektuális vita és veszekedés lesz megint a spirituális és lelki barátokkal is.

 

A kapcsolatrendezés együléses folyamat, konkrét lépéseit megtanuljuk és begyakoroljuk  a négy oszlop technika sok-sok részletén át. A folyamat levezetése a klienssel ha a harmadik nincs ott, és a kapcsolatrendező folyamat levezetése két félnek, ha mindkettő ott van. Továbbá egy harmadik módszer: a kapcsolattisztázó levél házi feladat adása, és az ülésen való feldolgozása.

 

A gyakorló alkalmak menetének 7 pontja

1. Nyitókör

Mindig nyitókörrel kezdünk, az összehangolódás, megérkezés és a csoportos összekapcsolódás céljából. Új élmény lesz, hogy nem csak én vezetem a nyitóköröket, hanem egyes alkalmakon megosztom veletek a vezetést, mely során új dolgokat és képességeket gyakorolsz be, már a nyitókörben.

2. Elmagyarázom az aznapi módszert

Elmagyarázom az adott módszert. Azt mesélik korábbi résztvevők, hogy az ismétlés mellett hallanak fontos új szempontokat, amit az ipé TK napon nem hallottak meg, vagy nem emlékeznek rá, esetleg nem ismert a TK tanár. Az ismétlés, a mélyebb “aha” élmény, a “most állt össze a kép teljesen”, “ez új, ezt nem tudtam erről”, mind jellegzetes átélések ebben a fázisban. 

3. Bemutatót tartok

Az átbeszélés után mindenki előtt bemutatom a technikát, levezetek egy ülést valakin. Ekkor megnézheted, hogy hogyan dolgozom az emberekkel, fontos ebben a szakaszban, hogy tőlem is élő mintát kapsz, és utánzással tudsz tanulni. Az alkalmak során bensőségesen együtt vagy velem és a gondolkodásmódom, szófordulataim beléd ivódnak.  Ezek egy pszichológus, terapeuta valós képességei, amit élőben tudunk eltanulni tőle, sok együttlét során automatikusan eltanuljuk.

4. Mindenki előtt gyakorolsz, vagy végignézel valakit

A bemutató után valakit meghívok, hogy ő vezessen le egy ülést a többiek előtt valakin, majd utána visszajelzek rá én is és a többiek is. Az egyik legerősebb tanulás a csoportfigyelem előtti térben való tanulási visszajelzés az imprinting hatás miatt. 

 
5. Triádban vagy didádban gyakorolsz

Triádba, vagy diádba mész a társaiddal, és legyakoroljátok a technikát fejenként kétszer. Közben egy visszajelzést kapsz, hogy a második körben jobban tudd végezni. IP3-ban a triádokat felváltják a diádok és az egykörös hosszabb, teljes 20-40 perces folyamatok. 

6. Megbeszéljük a tapasztalatokat

Visszajövünk a nagy körbe és átbeszéljük a gyakorlás során átélt élményeid és a felmerült kérdéseket, legyen az technikai részlet vagy általános elv, kérdés. Átbeszéljük a kliensezésed során felmerült, ide vonatkozó kérdéseket is. 

7. Zárókör

A legfontosabb a mai tanulás és élmény leszűrése, magunkkal vivése, és búcsúzás a mai együttléttől. 

Praktikumok

Érdekel mikor van a következő, és mik a részletek?

Add meg az adataidat és email-ben küldünk információt. 

Mennyibe kerül?
Elköteleződés, mint a fizetési feltételek alapja

Ezen alkalmakra járáshoz elköteleződő csoporttagokat keresek, ennél fogva az elején egy döntést, hogy “igen, ez kell nekem”. Célom, hogy az előrehaladott, szisztematikusan felépített tanításotokba fektessem az energiát, ezért titeket előnyben részesítelek, és nektek ajánlom fel a fenti szerda estéket először (és ezzel ezen félévem fő csoportozós hétközbeni idő sávját). 

A tréning ára

A terápiás óradíjam jelenleg 20.000 Ft, 55 perc. 

Ennek a 38% al csökkentett értékét, 12.500 Ft ot kérek tőled egy alkalomra, ami egy 3 órás gyakorlása szerda este, 18-21h-ig, 

átlagosan 2 hetente 1x, március és június között. 

 

Ennyit fektetsz abba, hogy:

a) szakszerűen kigyakorold azon terapeutai készségeket, amivel profi integrál tanácsadó leszel,

b) attól kapsz személyes figyelmet és mentorálást a gyakorlón, akitől a tréning ered.

Lehetőség kedvezményre

Ha az első alkalommal, előre kifizeted a 6 alkalmat, akkor (6×12.500) 75.000 Ft helyett

67.000 Ft lesz az egész, ebben a félévben. 

Ekkor minden este a számodra 12.500 helyett 11.000 Ft ba fog kerülni. 

Ez esetben két részletben fizeted, az első részt március 18-án, 3 alkalmat, amely 32.500 Ft. 

A második részlet április 29-én, 3 alkalom, 32.500 Ft

és összesen 75.000 Ft-odba kerül a profi begyakorlás. 

Mi van ha megdobban a szíved, tényleg szeretnéd, de nagyon nincs pénzed?

Azt tapasztalom, hogy az emberek ki szokták fizetni a fenti értéket, mert érzik az értékét és megengedhetik. Mégis mindig akad, aki anyagilag éppen nehézben van, ezért a 25-ből 2 helyet fenntartok az ő számukra is. 

Ha ezt az utat akarod járni, akkor:

1. Írj nekem egy személyes emailt, amiben leírod a kérésedet.

2. Meg fogom kérdezni mennyit tudsz fizetni, és a fennmaradó részre ledolgozandó inta/iec laptopos irodai munkát adok. 

3. Felteszlek a “kedvezményt kérők” várólistájára, és onnan az első 2 jut be, ha pedig nem jön össze 23 fő, akkor onnan töltöm fel. 

Tehát kaphatsz kedvezményt, viszont dolgoznod kell majd cserébe nekem, illetve némi kockázatot vállalsz a bejutásért.  Bízom benne, hogy így mindenki igénye teljesül, és fenn tudjuk tartani az igazságosság terét.

 
Mi a dolgod most?

ITT LESZ AZ ONLINE REGISZTRÁCIÓ ÉS FIZETÉS