Integrál Önismereti Csoportvezető Képzés

Középfok

Helye a képződésben:

Neve: Integrál Önismereti Csoportvezető Képző
Fokozata: INTEGRÁL CSOPORTVEZETŐ KÉPZŐ 2.FOKOZAT, KÖZÉPFOK

Időtartama

10 hónap, 10 alkalom (pontosítás, kialakítás alatt)

Előfeltétele

1. INTA harmadéves vagy feljebbi / 2. Körvezetői végzettség Bencénél / 3. Minimum 2 Integrál Tábor sajátélmény Bencével, vagy minimum 1 tábor Bencével és 1 tábor Schweder Józseffel.

Képesít

Csoportos önismereti és személyiségfejlesztő gyakorlatok biztonságos és képzett vezetésére integrál szemléletben. Zöld csoportok vezetése stabil kék alappal, lenyitva a w3-w2 szintekre és ottani témák átdolgozására. Belső tartalmak megosztását facilitáló, ventilláló, élményfeldolgozó, kapcsolódást elősegítő csoportok vezetése, a verbális körök mellett a térben járkáló, mozgásos és kapcsolódós gyakorlatokkal. Kiváló a zöld megnyílást bemélyíteni, a w3-mas játékosságot és indulatkiadást enyhébb formában facilitálni, pszichodinamikai tartalmakat és feljött témákat, emlékeket verbálisan, képileg és mozgásosan átdolgozni, w2-es töltést adni.

Készségek

Strukturált, értelemmel még követhető, érzelmi átélést nyújtó játékos, mozgásos gyakorlatok, ahol kapnak nonverbális élményeket, és részben belemennek érzelmi állapotokba, mégsem megy túl mélyre. A gyakorlatok után körvezetéssel osztjuk meg az élményeket. Eszközhasználat: zenehasználat, playlistek, hangtechnika, fejmikrofon, hangtálhasználat.
A csoportalakulás fázisainak megismerése, a két félteke integrációja szerinti csoportgyakorlat-fűzés, a zig-zag elv, a verbális és nonverbális gyakorlatok aránya, a csoportvezetői hangerő- és hangszínkezelés zenés mozgásos térben, hangtálhasználat, zenekezelés saját laptopról és technika kezelés, saját zenelista kialakítása, a bemutatkozás és ismerkedés játékos formái, bemelegítő és jégtörő gyakorlatok, mozgásos önismereti gyakorlatok a bodywork, a flow és a dráma világából. Spontaneitás, indulatkiadás, hitelesség, kapcsolódás, oldódás, nyílás, érzelmek, határok. Forró székes visszajelzős gyakorlatok. Egyénizés a körben, a Tk-s egyéni terápiás készségek behozása a körbe, drámás székes gyakorlatok.

Tematika
Elmélet
Készségtanulás
Bemutatkozók
Önismereti warm upok és ice breakerek
Dráma egy székkel
Bodyworkos - flows gyakorlatok
Visszajelzéses gyakorlatok
Egyénizés a körben - alapfok

Tanulásmódszertan

  1. Tanulás – Minden egyes gyakorlatot megtanulunk elméletben és gyakorlatban. Milyen élményt és pszichológiai faktort állít be, és hogyan kell levezetni pontosan.
  2. Élő helyzetgyakorlatok a tanulóalkamakon – minden gyakorlatot, minden résztvevő egyszer levezet a csoporttársain.
  3. Élő gyakorlat asszisztensként az integrál táborokban – a táborokban ott vagy asszisztensként velem és valós élő csoporton látod, ahogy én csinálom. Egyszerűbb funkciókat már te is vezethetsz. Esténként team meeting, ahol átbeszéljük a napot, elemezzük a helyzeteket és tanulunk azokból, visszajelzést adunk egymásnak.
  4. Személyiségfejlesztő visszajelzés (feedback)
    • Visszajelzést kapsz a résztvevőktől és tőlem, milyennek élünk meg önismereti csoportvezetőként.
    • Megerősítjük mindazt, ami jó benned.
    • Visszajelezzük az esetleges fixációt és megmutatjuk, hogyan hidald át, hogy profi csoportvezető légy, és ne az öntudatlan egofixációd energiája szője át a teret.
Praktikumok és jelentkezés

Érdekel mikor van a következő, és mik a részletek?

Add meg az adataidat és email-ben küldünk információt. 

Időpontok és hely:

Kialakítás alatt.

Dátumok:

Kialakítás alatt.

Hiányzás:

a 12 alkalomból max 1 hiányzás megengedett.

A kurzus díja:

Kialakítás alatt.

Jelentkezési lista:

Kialakítás alatt.