Cégszerződésbe foglalni a spiritualitást??

Az integrál mozgalom lényege, hogy a meditáció, a kinyílt magasabb tudatállapotok értékei és minőségei – hitelesség, együttérzés, önzetlenség, kegyelem, spiritualitás, bölcsesség – hogyan vihetők bele a pénzkereső életedbe, a munkahelyedre. Ez az önkereső-önfejlesztő nyugati ember alapkérdése ötven éve, amióta ez a tudatosság megnyílt. Azóta zajlik ez a globális evolúciós izzadás, a szervülés sikerei és kudarcai a való élettel.

Előbb-utóbb ugyanis konfrontálódunk azzal a hasadással, hogy a kinyílt állapotainkban sokkal szebb és jobb lények vagyunk, de a hétköznapi életben a rendszer játékszabályai és napi emberi kapcsolati rutinjai olyan mélyen az egó világára épülnek, hogy sokszor nehéz összeilleszteni a kettőt.

Az integrál mozgalom egy érett, hétköznapi, evilági embert jelent, akinek van lelki élete, emberismerete, önismerete, terápiája, meditációja, és elérte, átélte a fent felsorolt állapotokat. De azt is tudja, hogy ezek az állapotok sem állandóak, hiába érjük el. Amíg olyan emberi kapcsolati és legális rendszerekben élünk, amik nem erre épülnek, nem lehet teljes a kinyílás. Az integrál megközelítés célja integrálni a kettőt egy szakértői, profi módon. Hogyan kell ezt? Erre nem egy, hanem sok megoldást dolgoztak már ki az elmúlt években.
Ezzel nemzetközi szinten 30 éve foglalkozik egy evolúciós élvonal a Földön. A legfontosabb kérdés:

Hogyan kell a magasabb tudatosságot belevinni a hétfőtől péntekig tartó hétköznapi munkavilágba?

“Légy mindig éber és tudatos a hétköznapokban és a munkahelyeden!” – fogod hallani a jógatanárodtól, a bölcs trénereidtől, a guruktól. De ez nem fog működni. Nem fog működni mindig és egész nap és mindenkivel. Csak néha, néhány emberrel. Még ugyanazzal is egyszer működik, majd befeszültök. Ezt jól ismerjük, és ez a mondás egy 90-es évekbeli szólam. A nyugat keresése előbbre tart ennél. Nem ezen erőlködünk. Légy jó és tudatos, amikor éppen sikerül, fogadd el, hogy nem csak jó és tudatos vagy, és dolgozz a rendszer átalakításán magad körül. Ez a hiányzó láncszem. Amíg a munkahely szerkezete, cégfolyamatok (JA), az azokkal előállított emberi viszonyok (BA), az abból fakadó személyes érzelmeid, reakciód, gondolataid (BF) és az emiatti viselkedésed (JF) nem vált MIND szintet, addig nem lesz jelentős változás. Addig a spiritualitás és a magasabb emberi állapotok és lehetőségek nem landoltak  a valóság legmélyére beszervülve. Ez az integrál szemlélet alapja, a négy kvadráns szemlélet (a kvadránsok jelölése a két betűjel).
De jó hírem van! Ezt a meccset nem adják fel soha. Sőt, hatalmas előrelépések vannak, egy döbbenetes forradalom zajlik! Sokkal pontosabb és komolyabb megoldások kellenek, mint a “próbálok kedves lenni és tudatos”.

A közösség legmélyebb játékszabályait kell átírni. És ezt teszik az integrál cégek. A cégszerkezet, a céges folyamatok, a szerződések, a pénzelosztás – mind átalakulóban van.

MAI MEGOSZTÁS


 150 világélvonalbeli integrál előadó és tréner gyűlt össze az

Integrál Európa Konferenciára
http://www.integraleuropeanconference.com


2016. május 4-8, Siófok. Nagyon fontos volt. Még nem is tudom kifejezni az evolúciós fontosságát eléggé. Azt szeretném, hogy ti most vegyétek észre, gyertek, tanuljatok, beszélgessetek, ismerkedjetek, szőjétek a globális evolúció szálait, ennél nincs fontosabb! Luxus közönyösnek maradni. És hatalmas nyílás, öröm, pezsgés vár rád, ha kapcsolódsz hozzánk. Ez mindenkit megemel, aki beteszi a lábát. 
Itt most egy témát és előadót emelek ki: 
MÁJUS  5. Toscana I terem 
09:00 – 12:00 Workshop Tom Thomison, Christiane Seuhs- Schöller Hogyan lehet az újfajta önszerveződő cégek alapját sziklaszilárddá tenni?
 
Akit most osztok meg, az Tom Thomison. Az élvonal meghaladása utáni újabb élvonal, annyira élvonal, hogy az IP-n nem is tudom lekövetni és elmondani.
 
Szóval létrejött a világban két élvonal az integrál szervezetfejlesztésben:
 
1. HOLOCRACY – Brian Robertson és Tom Thomison, 2008-ban Amerikában (hogyan tegyünk egy céget holokratikussá) – egy wilberi workshopon találkoztak az Integral Institute-ban 2004 ben, és ott álltak össze. 
 
2. TEAL – Frederic Laloux, a belga 2015 ben robbant be (a Teal = felső W6os, Spiráldinamika sárga, Wilber színskáláján Teal – kékeszöld), mára – 1 évvel később -globális mozgalom, akárhova megyek, mindenhol ‘tealezés’ megy Európában és Amerikában is. Lényege: 1 ) önszerveződő cégátalakulás versus hierarchikus szerveződés, 2) evolúciós mély értelme, küldetése van a cégnek, 3) teljesség – mindenki egyenlő lélek, lény, és a lelki életnek meg kell jelennie a munkahelyen.

A munkahely nem más, mint emberek, emberi lelkek együttlevése, kapcsolati tér.

Csak kimondatlan közmegegyezésben vagy, és ez egy kollektív játszma:

“A munkahelyen eljátszok egy szerepet, és csak otthon lehetek önmagam”.

Ez a mély alap bizalmatlanság egymás felé, heti 40 órában, megfizetett sztenderd lélekhasadás, amit, ha elegen játszanak, például egy egész társadalom, vagy a nyugati kultúra nagy része, akkor azt hisszük, hogy ez valami szilárd, eleve adott, tőlünk független valóság. Pedig ez csak egy átmeneti, kollektív hipnózis. Ebből fel kell ébredni! A spirituális ébredésnek idáig kell hatolnia. Ma már nem elég csak a guru ashramjában felébredni, vagy otthon, párnák között betépve, vagy spirituális gyakorlóhelyeken megélni a kinyílást. Ehhez óriási merészség kell, forradalmi elszántság. Harcossá kell válj, de nem agresszív értelemben. Nincs ellenségkép, nincs ki ellen harcolni. Egyszerűen újat hozni létre, ennyi elég. A harc piros, impulzív energiája átfordulva teremtéssé, alkotássá válik, ami a kitartásban, a vízió fel nem adásában, a sok befeketetett munkában fejeződik ki. 
A munka, pénzkeresés világába kell bevinni ezt. 
Ez egy átmenti korszak, a 20. század valósága, amit felvált a 21. század, ahol a munka területén is elkezdünk emberként viszonyulni egymáshoz, és egymásra mély lelkű, érzékeny, komplex lényként tekinteni, nem pedig szerepszerű munkahelyi gépezetként csupán. Ez egy letűnő korszak modellje.

Az emberközpontúság ezen mélységét nevezzük a Teal világban a “Wholeness” elvnek: a Teljesség holisztikus közösségi és kapcsolati gyakorlatainak és játékszabályainak a bevezetése a munkahelyekre.

 A Holocracy és a Teal az alap abc a nemzetközi integrálban, a harmadik modell (1990 es óta) a Spiráldinamika (SD)
 
Vagyis egy nyugati integrálos szervezetfejlesztő, cégvezető, coach, stb. tipikusan ismeri az SD – HOLOCRACY – TEAL elemeket, amelyek mind a wilberire is építenek. 
 
A Holocracy már kb 8 éve fut – a legnagyobb sikersztori az 1.2 milliárd $-t (300 milliárd Ft-ot) érő, 500 alkalmazottas Zappos cég, amely évek óta a Holocracy-t bevezetve dolgozik, és átalakította ez egész vállalatot.
A Zapposnak is Tom Thomison volt a mentora. 
De ennek 8 éve, és már sok ezer cég kapott azóta Holocracy tréninget és átalakítást Amerikában, Angliában, Németországban, a svédeknél, stb. – így sok a tapsztalat és a fejlődés, és magában a Holocracy mozgalomban már egy második szint és korszak indul idén! 
Az új mozgalom a Holacracy-n belül a Tom Thomison féle ENCODE (Bekódolás) – ez lesz csütörtök reggel a konferencián! Tom bemutatja az egészet.
 
KÉRDÉS: Hogy lehet – akkor, amikor cégekben embereknek spirituális igényük, tisztább kapcsolódási vágyuk, játszmamentességi vágyódásuk, integrál alapelveik, szeretetigényük, méltóságérzetük, vízióik, kreativitásuk, meditációs állapotaik, megnyílásuk van – akkor  átállni egy olyan céggé, szervezetté, ami stabil és jó megélhetést ad, továbbra is pénzkereső, együtt dolgozó közeg, és működése legális alapokon zajlik – ez az integrál világ. Az emberek nyílásával ugyanis sokminden megváltozik.
 
Thomison és Encode: 
1.) Hogy lehet ilyen elveken cégstruktúrát és munkahelyeket alkotni (Holocracy alap és Teal)
 
2) Ahol elvérzik a legtöbb: az ownership (ki a tulajdonos, mi a dolog), szerződések, fizetések, pénzelosztás, stb. Ebben hogyan kell sziklaszilárd alapokat kidolgozni a meditatív evolutionary alapból, és ezt legális dokumentumokba, szerződésekbe kódolni? Hogyan kell ezt illeszteni az ország törvényes jogrendjébe? Megfelelnek az adott ország jogrendjének, illetve hogyan kell a jogot spirituálisan átírni  úgy, hogy mindez legális maradjon. A KFT alapszerződését a jogi szövegben módosítani. Ezzel foglalkozik a Tom Thomison Encode szolgáltatása (bekódolni a szerződésekbe és jogba az integrált és a spiritualitást).  Tom odáig ment, hogy egy amerikai államban sikerült törvénybe iktatni egy olyan KFT alapokirat-módosítást, ami a Wholeness (teljesség) emberi elveit kielégíti, és ezzel BEKÓDOLTA a közvalóságba azt! Számomra ezek az emberek a hősök. Akik a közvalóságot, a jogrendet nem “lefelé”, hanem “felfelé” írják át az univerzális együttérzés és bölcsesség bekódolására, amelyet a meditációjukban éltek meg, és azóta tudják.

Az alábbi képen Tom ügyfele, az 500 fős, 300 milliárd forintra becsült  Zappos cég integrál Holocracy online ruhakereskedő cég raktára és főhadiszállásának irodája.

Zappos Kentucky distribution facility
Whisky-1, Zappos Kentucky distribution facility at 271 Omega Parkway, Shepherdsville, KY 40165.

Zappos_Cubicles

 

Kategóriák

Legutóbbi bejegyzések

A zöld tudatszint árnyékai

A posztmodern, korai w6-os, zöld tudatszint értékeit számos helyen tárgyalják, és fontos alapja az integrál értékrendnek is: az empátia, elfogadás, tolerancia, soknézőpontúság, többelvűség, relativizmus, kulturális

Tovább olvasom »