Német integrál konferencia, 2015. június 19.-21.

Workspace 1_005Szeretettel meghívlak a júniusi német integrál konferenciára, mely ez évben a fő esemény Európában az integrál világban.

Mi a német integrál konferencia?

Az Integrales Forum az összes német nyelvű ország integrál közösségeinek az ernyőszervezete, és a magyar Integrál Akadémia mellett Európa egy másik fő integrál csomópontja. Június 19.-21. között rendezik meg a hetedik német integrál konferenciát. A főelőadók listája: Frederic Laloux, Joachim Galuska, Margaret Rasfeld, Bence Gánti és Holger Fuchs. Vizuális anyagaikban lehet, hogy felismertek egy-egy hazai arcot, hiszen a tavalyi IEC konferencia képeit használják az engedélyünkkel. A német konferencia számos, az IEC budapesti konferencián bemutatott elemet átvesz és bevezet az idén (az „elevator pitch talk” megoldás; a nagyobb közösségi gyakorlatok; az akadémikus előadások kiegészítése lélekmozgásos szertartásokkal; a nemzetközi országállítás; a meditációs csendszoba – “shrine” – bevezetése, stb.). Ezzel folytatja azt, amit tavaly az IEC megkezdett: egy újfajta, európai tudatosságú integrál nagytalálkozó kultúra és konferenciavilág kiépítését.

unnamed

Miért érdemes eljönni?

Először is tudattágító, felszabadító és felfrissítő egy nyugat-európai nemzetközi integrál konferencián lenni. Kitágul a horizont, sok érdekes emberrel lépünk kapcsolatba, és a saját megszokott világunkból és köreinkből egy tágabb világba lépünk. Elönt az élet érzése, kitágul az identitás érzésünk, kinyílik a Föld horizontja. Véleményem szerint az utazás egy felébredés, az utazás egy beavatás és egyben rálátás önmagunkra és a kultúránkra. De ez csak a jobb féltekés része. Tematikailag is vonzó lehet egy ilyen látogatás:

lalouxFrederic Laloux most a “nagy név” Európa, Amerika és Ázsia figyelme rajta, ugyanis kidolgozta hogyan lehet integrál szervezeteket, cégeket és munkahelyeket teremteni, melyet a Ken Wilber előszava által fémjelezett és méltányolt Reinventing Organizations – A szervezetek újrafeltalálása – c. könyvében ír le.

img89214939Joachim Galuska működteti Európa legnagyobb transzperszonális és integrál kórházát. Képzeljünk el egy Kútvölgyi Kórháznyi épületet és területet! Képzeljük el, hogy itt orvosok és pszichoterapeuták dolgoznak együtt integrál szemléletben, kiképződve a transzperszonális pszichoterápia, meditáció és nyugati orvoslás területein! Nos, ezt teremtette meg Galuska (kinek neve magyarul viccesen cseng, de a németek ezt nem tudják). Rendkívül jelentős munkásságát a német konferencián mutatja be.

ras

Margaret Rasfeld: Az Evangélium és az integrál összekapcsolása

Workspace 1_006Gánti és Fuchs a konferencia szombati estéjén egy két órás német-állítást tart, ahol felállítjuk Svájc, Németország és Ausztria országait és néplelkét, és azon belül is az egyes területeket (bajor, rurh-vidéki, stájer, alpesi, stb.), és megnézzük milyen tudatalatti viszonyokat hordoznak évszázadok óta ezek a kultúrák, milyen viszonyban vannak egymással, hogyan kapcsolódnak egymáshoz és Európa más szomszédos országaihoz, valamint a globális közösséghez, illetve hogyan lehet harmóniát, egyensúlyt és integrációt teremteni.

Ezen túl természetesen más érdekes előadókat és az integrál világ újszerű megoldásait is megtaláljuk az esemény weboldalán.

Úgymint:

  • Az Integrál Spiráldinamika Állítás csoportélménye (Rolf Lutterbeck)
  • World Cafe közös párbeszéd és alkotás
  • Élőzene, táncparti, nyári napfordulós tűz szertartás

Mekkora lesz ez a konferencia?

A konferencia kisebb, házias jellegű az IEC-hez képest, hiszen célja nem egész Európa meghívása a többi kontinens vendéglátogatásával együtt, hanem célja a német ajkú országok integrál közönségének a bevonzása néhány szomszédos ország egyéb látogatóival.

Körülbelül 100 főre lehet számítani. Az előadók tekintetében az IEC célja “minél több európai integrál embernek mikrofont és színpadot adni”, és ezen elv miatt 130 előadónk volt négy napon át. Itt két és fél napon át a cél egy kisszámú, ámde kiemelt jelentőségű, német területről származó, integrál szakmailag „ütős személy” megjelenítése. Vagyis ez erősen szűrt, szakmai, koncentrált és 2,5 napos, ennél fogva kevés fellépővel megrendezett konferencia. Ugyanakkor jelentősebb teret kap a résztvevők kreatív feldolgozó-párbeszéde is és néhány egyéb workshop, valamint játékos közösségi kapcsolódás várható még.

Mire kell figyelni nyelvi tekintetben?

A konferencia elsődleges célja a német nyelvű országok integrál világainak az összehozása, szereplőinek bemutatása, és a dialógusok facilitálása. A konferencia hivatalos neve ezért nem “német(országi) konferencia”, hanem “német ajkú országok konferenciája”. Ez nagyon fontos szemléleti tágulás, üzenet és küldetés, mely az integrál szintű és lélekmozgásra tudatos szemléletből született az Integrales Forum vezetőiben. Ebből fakadóan a konferencia nyelve német, angol tolmácsolást idén nem szerveznek. Örömmel látják a nemzetközi világ résztvevőit, a legtöbben beszélnek angolul, tehát német vagy angol nyelvtudással szinte bárkihez lehet kapcsolódni. Az előadások alatt viszont, ha nem tudunk németül, akkor meg kell kérni valakit, hogy fülbe suttogva fordítson.

Hivatalos weboldal: http://www.integralesforum.org/konferenz2015

Kategóriák

Legutóbbi bejegyzések